Ätande och drickande vid Badviken.

Nu när sommaren närmar sig med fint väder under både vardagskvällar och helger så söker sig många ner till Bad- och Båtviken för att äta en medhavd pizza eller annat och kanske några glas vin till. En del andra passar på att grilla lite och oftast har vi alla jättetrevligt, även förbipasserande.

När det närmar sig hemgång hamnar skräpet i de få soptunnor som Stockholms Stad ställt upp och de blir snabbt fulla. En solig kväll räcker för att soptunnorna blir mer än så.

Hade bara staden tömt dessa soptunnor lite oftare så hade detta inte varit ett problem, men nu gör de inte det och under nätterna kommer det fåglar som bökar upp soporna som i sin tur hamnar lite här och var längs med Minnebergs strand och i vattnet.

Så om du äter och dricker vid vattnet, ta lite ansvar och ta med dig en del av skräpet hem, speciellt om du bor i Minneberg och har nära till din egen port. Ser du att soptunnorna börjar bli fulla, gör en felanmälan via Stockhoms stads app “Tyck till”. De är oftast väldigt bra på att komma när väl felanmälan gjorts.

Hämta Tyck till för Iphone
Hämta Tyck till för Android
Hämta Tyck till för Windows phone
Eller klicka på loggan nere för att komma till Tyck tills webbversion.
Tyck till

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.