Nyckelbrickor

Nyckelbrickor – Tags

För de bostadsrättsföreningar i Minneberg som har nyckelbrickor – tags – bygger systemet på behörigheter.

Det innebär att vi idag arbetar med behörigheter, istället för att som tidigare tillåta ett antal taggar. Man kan anpassa sina taggar individuellt efter sitt eget behov. Allt är ju kopplat till lägenhetsnumret, bostadsrättsföreningen och tagg ett, två, tre etc.

Det innebär

  • att den boende själv får bestämma hur många taggar som behövs
  • man bestämmer själv hur taggen ska programmeras
  • man kan välja färg för att särskilja familjens taggar

Samfällighetens nya beslut gäller vilka behörigheter som finns att tillgå.

  • Grovsoprum – en behörighet
  • Garage – två behörigheter
  • Motionslokal – två behörigheter (tillåter Motion i Minneberg)
  • Snickeriet – en behörighet
  • Pingisrum – en behörighet

För de bostadsrättsföreningar som har taggar till portar, cykelrum etc gäller samma behörigheter som tidigare. Och samfälligheten tillåter fortfarande att dessa behörigheter får programmeras på samma brickor. En möjlighet med denna förändring är att om man har en liknande bricka till sitt arbete så kan det gå att programmera in Minnebergs behörigheter på denna. Eller för att förtydliga; det är egentligen ingenting som programmeras in på taggarna. Det är den för varje tagg helt unika kod som ges behörighet till respektive portläsare. Det är också på gång att utvecklas andra lösningar för tillträde. Till exempel inbyggd behörighet i armbandsur eller telefon. Så i en framtid så kan den boende kanske köpa en egen pryl och få den programmerad med de behörigheter som man har rätt till.

Hur ska man då välja sin programmering? Olika färg förstås! Barnbrickor och vuxenbrickor, en separat bricka för grovsoprummet som alltid finns hemma. Varianterna blir många. Vad gäller priset kostar en ny nyckeltagg 100 kronor.

Köpa ny nyckelbricka / tagg

Enklast är att gå ned till panncentralen. Oftast kan man få en direkt. Legitimation kan vara bra att ha med sig. Öppettiderna är helgfri måndag och torsdag 07.15-08.00, samt helgfri torsdag 17.00-18.00 (Kvällsexpeditionen är stängd under sommaren juni till augusti).

Tillhörighet

Observera att nyckelbrickorna hör till lägenheten på samma sätt som nycklar till lägenhetsdörren. Vid flyttning, även inom området, så skall samtliga nyckelbrickor lämnas till efterträdaren.

Lämna ett svar