Infomöte 19 feb: Enklare vardagsresande med UbiGo

Informationsmöte


TID Tisdag 19 feb, kl 18.30 – 20.00
PLATS Båtviken,
Svartviksslingan 81
Välkommen önskar Minnebergs samfällighet och UbiGo!


UbiGo erbjuder enkelt, tryggt och prisvärt vardagsresande – utan bekymmer med egen bil. Alla i hushållet får tillgång till kollektivtrafik, bilpool, hyrbil, taxi och cykel i ett skräddarsytt UbiGo-paket. Allt i en app. Bättre för dig, staden och miljön.

Den första elpoolbilen är redan på plats på P2 i Minneberg – du kanske har sett den?

– Vi är pionjärer inom det som kallas Mobility as a Service, eller mobilitet som tjänst, som har blivit en het trend över hela världen. Den här tjänsten har tidigare testats framgångsrikt i Göteborg och nu vill vi köra igång i Stockholm och börjar då i Minneberg, säger Johan von Porat, ansvarig för etableringen av UbiGo i Stockholm.

Så här fungerar det: Du laddar ner UbiGo:s app och öppnar ett abonnemang. I appen bokar du, och andra i hushållet, de resor ni behöver, när ni behöver dem. Kanske t-banan till jobbet, en poolbil till träningen, hyrbil till stugan över helgen, eller en taxi hem från restaurangen? Allt nås i appen och samlas på en faktura, för hela hushållet. Om ni inte använder allt under en månad, sparas outnyttjade resor till nästa. Du kan ändra abonnemangets storlek när du vill och det finns ingen bindningstid.

Nu söker UbiGo Minnebergsbor som är intresserade av att vara med på den här resan och hjälpa till med finslipning av tjänsten, innan den möter resten av Stockholm. Piloten inleds omgående och UbiGo bjuder de 200 första hushållen på baspaketet, 10 dygn med SL och sex timmar bil (totalt värde 1 050 kr). Anmäl dig redan nu till piloten på http://ubigo.me/sjostaden/

Etableringen av UbiGo i Minneberg är en del av Samfällighetens ambition att kunna erbjuda alternativa mobilitetslösningar med fördelar för miljön och plånboken som även minskar behovet av parkeringsplatser.


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.