Lyckad legionellasanering

Igår kunde man konstatera att saneringsarbetet i Brf Svartviks båda undercentraler givit effekt. Idag har det blivit samma resultat i Brf Tangens drabbade undercentral. I förebyggande syfte så kommer övriga undercentraler i Minneberg också saneras.

“Vi har nu Stockholms renaste varmvatten” säger den entreprenör som genomfört arbetet. Läget är nu under kontroll men det återstår mycket arbete för att säkerställa att vi fortsättningsvis ska slippa tillväxt av bakterier. Provtagning kommer att ske kontinuerligt så länge arbetet pågår med att hitta de ställen där bakteriehärdar kan uppstå. Man kommer ett tag framöver fortsätta att tillsätta klordioxid i varmvattensystemet. Vi vill poängtera att det är endast i varmvattnet som det är tillsatt en låg dos av klordioxid. Inte i kallvattnet, då kallvattnet inte haft några legionellabakterier.
Den dos av klordioxid som är tillsatt i varmvattnet är godkänd enligt gällande normer och det är helt ofarligt för djur och barn om de skulle få i sig och svälja varmvatten vid bad o lek. Vattnet kan användas precis som vanligt.

Som boende ska man kontrollera sin handukstork. Den ska vara varm! Är den inte det ska det felanmälas. Man ska inte stänga av torken – den ska vara på även under sommaren. Har man ingen handdukstork, bytt till en elektrisk eller till golvvärme ska man också anmäla de för att säkerställa att den ändrade installationen är korrekt gjord. Handdukstorken i Minneberg är en del i vår varmvattencirkulation och tar man bort den så ska det göras en förbikoppling som fungerar enligt de normer som gäller. Samtliga lägenheter kommer så småningom få besök för kontroll. Men som alla förstår så kommer det att ta tid att gå igenom de över niohundra lägenheter som finns i Minneberg. Så är handdukstorken kall eller rent av saknas – gör en felanmälan!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.