Nej till garageutbyggnad

I extranumret av Minnebergsbladet i augusti informerade samfälligheten om planer kring garage­utbyggnad och garagerenovering. Under september har Brf Tranan, Brf Svartvik och Brf Tangen valt att vid extrastämmor låta boende ta ställning till ja eller nej till garageutbyggnaden. Resultatet av dessa stämmor blev nej med betydande majoritet. 

Vid ett formellt beslut från Samfällighetens sida beslutade därefter samfälligheten vid en extrastämma (där medlemmarna alltså är de juridiska personerna Brf Sandvik, Brf Svartvik, Brf Tangen och Brf Tranan) den 28 september att inte genomföra garageutbyggnaden.

Givet detta beslut har samfälligheten informerat Serneke AB, som hade lämnat in anbud om entreprenaden, om att Minnebergs samfällighet inte går vidare med att teckna entreprenadkontrakt för genomförande av utbyggnaden. 

Samfälligheten arbetar nu med att förbereda etablering av en fordonspool i Minneberg för att ge möjlighet för boende i området att kunna få tillgång till bilar och andra fordon utan att själv behöva äga dem. Vi återkommer med mer information om hur detta fortskrider. 

Som också informerades om i extranumret av Minnebergsbladet, vid sidan av planerna på utbyggnad av garage P2, är garagen P1 och  P2 i stort behov av reparationer. I betongstommen, pelare, balkar och bjälklag, har det uppstått sprickor där vatten och vägsalt har trängt in och angripit  betong och armeringsjärnen. Detta måste åtgärdas för att bärigheten inte ska påverkas. Vissa av dessa reparationer kommer att genomföras redan under hösten. Övriga kommer att ske under 2022 och 2023, företrädesvis sommartid.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.