Ny leverantör av laddstolpar

Efterfrågan på platser för el- och hybridbilar har ökat relativt snabbt i området, och samfällighetens styrelse har därför skrivit ett avtal med Cacharge om leverans av laddstolpar till våra el- och hybridbilar. Vi kommer att få nya laddstolpar både på gästplatserna och till garagen.

Uppdatering 2022-05-11 – ett 20-tal uthyrningsbara platser samt ett tiotal gästplatser kommer få dessa stolpar.

Cacharge kommer även att ta över driften av våra befintliga gröna laddstolpar från Ctek som finns i P2 samt nere i P1. I och med att de kommer att ta hand om debiteringen av elen så kommer även prismodellen att göras om för dessa platser.

De garageplatser vi planerar att installera de nya stolparna på saknar idag el, vilket innebär att innehavarna av dessa så småningom kommer att få nya avtal eller andra platser.

Vi återkommer separat om hur man kommer gå tillväga för att ladda sin bil, men en god idé är att redan idag ladda ner appen och registrera ett konto. Det kommer att bli två priser för elen, ett boendepris och ett besökspris.

Den som idag har ett konverterat motorvärmaruttag påverkas inte idag, varken avtals- eller prismässigt, men om man har en ren elbil på detta uttag kan Samfälligheten i framtiden komma att anvisa till en plats med en laddstolpe, så att rätt typ av bil använder rätt typ av plats. Detta kommer dock inte vara aktuellt innan garagerenoveringarna är klara.

Läs mer om Cacharge på https://cacharge.com/
Ladda ner appen till ios: https://apps.apple.com/se/app/cacharge/id1111486074
Ladda ner appen till android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cacharge.app&hl=se&gl=US

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.