Nya regler för våra nyckeltaggar

För att göra det lättare för våra boende så har samfälligheten fattat beslut om en förenkling av systemet.

Istället för att tillåta ett antal taggar så arbetar vi nu istället med behörigheter. Tycker man att det fungerar bra med de taggar man har så behöver man inte göra någonting. Men annars kan man nu anpassa sina taggar individuellt efter sitt eget behov. Allt är ju kopplat till lägenhetsnumret, bostadsrättsföreningen och tagg ett, två, tre etc.

Det innebär

  • att den boende själv får bestämma hur många taggar som behövs
  • man bestämmer själv hur taggen ska programmeras
  • man kan välja färg för att särskilja familjens taggar

Samfällighetens nya beslut gäller vilka behörigheter som finns att tillgå.

  • Grovsoprum – en behörighet
  • Garage – två behörigheter
  • Motionslokal – två behörigheter (tillåter Motion i Minneberg)
  • Snickeriet – en behörighet
  • Pingisrum – en behörighet

För de bostadsrättsföreningar som har taggar till portar, cykelrum etc gäller samma behörigheter som tidigare. Och samfälligheten tillåter fortfarande att dessa behörigheter får programmeras på samma brickor. En möjlighet med denna förändring är att om man har en liknande bricka till sitt arbete så kan det gå att programmera in Minnebergs behörigheter på denna. Eller för att förtydliga; det är egentligen ingenting som programmeras in på taggarna. Det är den för varje tagg helt unika kod som ges behörighet till respektive portläsare. Det är också på gång att utvecklas andra lösningar för tillträde. Till exempel inbyggd behörighet i armbandsur eller telefon. Så i en framtid så kan den boende kanske köpa en egen pryl och få den programmerad med de behörigheter som man har rätt till.

Hur ska man då välja sin programmering? Olika färg förstås! Barnbrickor och vuxenbrickor, en separat bricka för grovsoprummet som alltid finns hemma. Varianterna blir många. Och som tidigare så kostar en ny nyckeltagg 100 kronor.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.