Testa mobilitet som tjänst i Minneberg

Från och med en bit in i januari kommer du att kunna testa det som kallas mobilitet som tjänst i Minneberg. I samarbete med Stockholms stad, SL, med flera aktörer erbjuder företaget UbiGo boende i Minneberg att under 12 månader testa en ny tjänst som hela hushållet kan använda för att ta sig fram i vardagen.

Tjänsten som UbiGo erbjuder innefattar ett flexibelt abonnemang på resande, som löser vardagens alla resebehov och inriktas på att göra livet enklare för storstadshushåll. I abonnemanget finns kollektivtrafik, pool- och hyrbil, taxi och cykel, enkelt tillgängligt i en app.

Du väljer själv i appen hur många dygn i kollektivtrafiken och timmar med bil du tror ni behöver i hushållet. Du kan alltid ändra, uppåt eller neråt, du sparar det du inte använder till nästa månad och det finns ingen bindningstid. Bilpoolsbil kommer att vara placerad på gästparkeringen på parkeringshus P2 i vårt område.

Johan von Porat, UboGo

– Vår affärsidé bygger på att UbiGo ska vara smidigare och billigare än egen bil och samtidigt bättre för staden, samhället och miljön, berättar Johan von Porat som är an- svarig för tjänsten i Stockholm.

UbiGo lanseras nu i Stockholm och börjar med en skarp pilot på tjänsten. Minnebergs samfällighet har valt att samarbeta med UbiGo för att boende i Minneberg ska kunna erbjudas att vara med och testa tjänsten från början.

Som vi tidigare informerat om i Minnebergsbladet sker ett arbete parallellt med utbyggnaden av parkeringshus P2 med att möjliggöra alternativa mobilitetslösningar. Detta för att underlätta i vardagen för boende i Minneberg, minska behovet av parkeringsplatser och öka hållbarheten.

Utöver i Minneberg testas tjänsten UbiGo även i Sickla och i ett par ytterligare områden i Stockholm.

Läs mer om tjänsten på www.ubigo.me och anmäl ditt intresse i det formulär som finns där. På sista frågan ”Är det något du vill tillägga?” svarar du ”Minneberg”, så går det snabbare för UbiGo att hitta dig.

Fakta om UbiGo

UbiGo erbjuder ett flexibelt abonnemang som löser vardagens alla resebehov för hela hushållet – allt åtkomligt via en app. För att lösa alla resebehov ingår kollek- tivtrafik, bilpool, hyrbil, taxi och lånecyklar. Partners är Storstockholms lokal- trafik (SL), Cabonline (SverigeTaxi, TaxiKurir och Top Cab), Move About, Hertz och Citybikes.

Introduktionen av UbiGo i Stockholm är en del av EU-projektet CIVITAS Eccentric som består av flera delprojekt med Stockholms stad som lokal projektledare.

IT-plattformen och appen är utvecklad av det österrikiska företaget Fluidtime som ingår i Kapschkoncernen.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.