Tips inför julen

Brandrisk

Nu under juletid så önskar vi uppmana alla boenden att se över sin brandsäkerhet. Många vill ha extra mysigt med tända ljus, men lämna aldrig ett rum med brinnande
ljus. Har man otur kan det ta bara några minuter innan
rummet är övertänt. Uppbrunna värmeljus sorteras ner bland metallen. Det är lämpligt att ha en brandfilt i köket, samt en 6-kilos brandsläckare med pulver eller skum i lägenheten.

Släck eljusstaken med strömbrytare

Passa också på att kontrollera alla eljusstakar, julstjärnor och julgransbelysningen när du tar fram dem inför julen. Kontrollera sladdarna så att de inte är torra och spruckna. Det rekommenderas att man släcker eljusstaken och julgransbelysningen med en strömbrytare eller helt enkelt drar ur sladden. Man ska inte skruva ur en av lamporna, då finns det fortfarande ström och det kan börja brinna.

Kontrollera brandvarnaren

Om det var länge sedan du bytte batteri, kan det vara god tid att göra det nu! För att få en regelbunden påminnelse via sms om att kolla din brandvarnare kan du gå in på webbplatsen aktivmotbrand.msb.se, som är en gratistjänst från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Sortering av julens sopor

Hur sorterar ni efter alla julklappar? Julklappspapper, snören, kartonger osv ska lämnas i grovsoprummet,
inte i pappersinsamlingen. Tänk på att sortera rätt, varje felsorterad sak kostar Sam fälligheten pengar, vilket i slutänden betalas av oss som bor här i Minneberg. Kartonger ska vikas.

Julgranar

Dessa ska läggas utanför grovsoprummet (mittemot panncentralen på Svartviksslingan 93), men inte i komposten (ta bort allt glitter etc innan du kastar den).
Om den barrar mycket när du tar ut den, så sopa gärna efter dig så ser det trevligare ut i trapphusen.


Denna artikel har även publicerats i Minnebergsbladet nr 3 2019, s 2.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.